Menu

NAšE INOVACIJE

Industrial and technological know-how

Od samog početka, FELCO je nastojao da zagospodari svim industrijskim procesima i tehnologijama potrebnim da se dizajnira i proizvede njegova paleta proizvoda. Ovaj stav dozvolio je kompaniji FELCO da sistematski integrira tehnološke napretke u svaki korak proizvodnje i da ih poboljša uz pomoć znanja razvijenog tokom 70 godina proizvođačkog iskustva. Puno vladanje vještinama proizvodnog procesa garantira konsistentan kvalitet proizvoda; dodatne vještine proizvodnih kapaciteta obezbjeđuju ispravnu i pravovremenu isporuku potrošačima.

Our innovations

Félix Flisch, izuzetan izumitelj

Félix Flisch i FELCO su nerazdvojno povezani. Obučen alatničar i bravar, on je prije svega bio samouk vizionar koji je 1945 godine, uprkos ograničenim izvorima, postavio sebi vrlo ambiciozni cilj: da kreira škare za rezidbu bolje od bilo kojih drugih i da ih prodaje van Švicarskih granica.

U potrazi za svojim ciljem, Félix Flisch kupio je staru tvornicu satova. Odmah je postavljen novi standard: dok su škare za rezidbu do tada bile samo poljoprivredni alat, sada su postale alat vrhunske kvalitete i preciznosti. Konstantno poboljšavajući udobnost i efikasnost svojih proizvoda, Félix Flisch je nastojao da ih većina zahtjevnih profesionalaca primjeti i prihvati.

Malo po malo, izvozna tržišta su se počela otvarati. Konstantan izazov bio je pronaći ravnotežu između otvaranja novih tržišta i razvijanja načina proizvodnje. Ali iznad svega, proizvodi su morali ostati na čelu inovacija i tehnološkog progresa.

Danas dostupne u preko 120 država i prihvaćene kao izuzetna marka kada su u pitanju proizvodi za orezivanje i rezidbu, FELCO ispunjava ciljeve svog osnivača, Félixa Flischa.

Félix Flisch, a brilliant inventor

ERGONOMIJA

MEĐUSOBNA RAZMJENJIVOST

TRAJNOST

Felco, Ideas and products

Ideje i proizvodi

Kada je patentirao svoje prve škare za rezidbu (FELCO 1), Félix Flisch je već pratio slijedeće principe:

  • Izrada alata koji su što je moguće više ERGONOMIČNI
  • Izrada dijelova sa najvećom preciznošću da bi se postigla MEĐUSOBNA RAZMJENJIVOST svih dijelova
  • Korištenje najboljih materijala koji garantiraju kvalitetu reza i TRAJNOST alata.

Da bi uspostavila i konsolidirala strategiju svojih proizvoda, kompanija FELCO sluša svoja tržišta i osjetljiva je na potrebe svojih potrošača. Želja da se isporuče inovativna i nova rješenja je stalna. Zadatak odjeljenja za Istraživanje i razvoj je da osigura budućnost kompanije, osiguravajući da kompanija ostane korak ispred svojih konkurenata.

70 godina osmišljavanja ideja i inovativnosti

U svojih 70 godina postojanja, FELCO je posvedočio značajnom širenju svoje palete. Jednostavnim škarama za rezidbu kojima je kompanija pokrenuta dodate su škare za rezidbu sa okretnom ručkom i nakon toga električni alat, što je dovelo do današnje palete proizvoda visokih performansi, proizvedenih od sve inovativnijih materijala.

Kao što demonstrira akcija trokutnog reza FELCO kliješta za kablove i žice, inovativne i relevantne ideje se uvijek dobro prihvaćaju na tržištu.

Felco, 70 years of existence